zondag 21 mei 2017

Thema Dolle Dino's

Dag iedereen,

Deze week leerden wij over dinosaurussen. Namelijk wanneer ze leefden, hoe ze gevonden werden en hoe ze eruit zagen. In klas mochten de kleuters ook opgravingen doen naar dinosaurusbeenden  en bij het mooie weer ontstonden er ook spontane opgravingen buiten in de zandbak. ;-) Er werden jammer genoeg geen fossielen gevonden. 
In de letter en schrijfhoek zochten we naar de D van dino en maakten enkele kleuters dinosaurussen, beenderen, ... van plasticine. Er werd ook met plastic dinosaurussen gespeeld. In de bouwhoek werd een dinopark gebouwd en in de kleine constructiehoek mochten ze dinosaurussen tellen en het juiste cijfer erbij tekenen. We hadden ook nog een lego-tafel waar via een stappenplan dinosaurussen konden worden gemaakt en tot slot stond er in de gang een informatiestand met boeken die gedeeld werd met de kleuters van 2K.
Omdat het thema ENORM in trek is bij de kindjes besloten we met 2K en 3K ook nog even het materiaal te laten staan volgende week, zodat ze er nog wat verder mee kunnen spelen. 

Groetjes,
Juf Ilse