maandag 9 december 2019

Cadeau Sint: Beebot

Beste ouders,

Van de sint kregen wij een cadeau om te leren programmeren, een Beebot.  Wij gingen natuurlijk meteen aan de slag en leerden het ook aan de kindjes van 2K aan. 

Ter info: Hiermee doen we aan "computationeel denken" 
De kleuters van vandaag zijn de volwassenen van morgen, daarom is het zo belangrijk dat kinderen van jongs af aan, en op een bewuste manier, in contact worden gebracht met de nieuwste technologieën. Geïntegreerde activiteiten, zoals activiteiteon rond programmeren, zijn erg ‘rijk’ omdat kinderen tijdens één activiteit grote stappen voorwaarts kunnen zetten op verschillende vlakken.
Programmeren heeft een invloed op de totale ontwikkeling van het kind: wanneer kinderen in de klas programmeren, werken ze aan meerdere ontwikkelingsdomeinen, zoals wiskunde, taal, wereldoriëntatie … Ook op sociaal-emotioneel vlak helpt programmeren kleuters vooruit: tijdens activiteiten rond programmeren zullen kinderen vaak moeten samenwerken. Zo leren ze hoe ze elkaar kunnen helpen om tot een gemeenschappelijk doel te komen, en ze leren dat ze samen sterker zijn. In een maatschappij waar individualisering groeit, is het belangrijk om de kleuters te leren dat het in groep ook fijn kan zijn. Om samen te kunnen werken bij het programmeren, moeten kinderen uiteraard ook met elkaar communiceren: via deze niet-talige activiteiten zullen de kleuters hun taal verder kunnen ontwikkelen. Voor eerder introverte kinderen vormen deze activiteiten ook een kans om in een kleine (veilige) groep aan het woord te komen.
En enkele sfeerbeelden: