vrijdag 6 maart 2020

HELP, we hadden een verpleegster nodig!!

Beste ouders,

Panikeer alstublieft NIET! De verpleegster kwam enkel langs in functie van ons thema.
Er is GEEN ENKEL echt ziek kindje ontdekt in onze klas op dat moment!! 
Ons thema lag al enkele maanden vast voor we wisten wat er allemaal in de media zou verschijnen en de verpleegster was ook al lang geleden uitgenodigd! Dit even ter informatie!!

Met de kleuters brainstormde ik over welke ziektes, ongelukjes, ... we aan bod zouden laten komen. De kleuters kozen voor het volgende: (zie bijschrift onder de foto's)
De mama van Arjen en Jenne, die dus verpleegster is in het UZ in Gent, kwam langs om hen te "genezen" of te vertellen wat we in zo'n situaties kunnen doen. 

Aangezien één kleuter van de trap gevallen was en niet meer reageerde, leerden ze ook wat ze dan moeten doen. (Als dit bijvoorbeeld thuis zou gebeuren met mama of papa en er is geen andere volwassenen in de buurt.) Ze leerden het nummer van de 112 kennen en hoe ze moeten reanimeren. Let wel: Dit is op kleuterniveau, dit was geen echte reanimatie voor volwassenen. Dit is wel wat ze echt zouden kunnen doen als de "operater" aan de telefoon hen dit zou vragen.
Bedankt Kim voor alle informatie en hulp! 

TIP: leer uw kleuter hun huisadres vanbuiten! Na navraag bleek niet iedereen te weten in welke straat ze wonen en wat hun huisnummer is! ;-) Léon had een gebroken been

Brooklyn had een bloedende hoofdwonde

Esmée had een schaafwonde

Ann Cornelia en Ibtehal waren tegen elkaar gebotst en hadden een buil

Fay had een diepe snee

Jenne moest overgeven

Noémie had koorts

Levi had rugpijn, Luka had buikpijn en Thomãs had hoofdpijn

Giuliano had keelpijn en moest hoesten
Arjen en Mathis waren van de trap gevallen. Arjen was bij bewustzijn en had nekpijn, Mathis was bewusteloos.