zaterdag 25 januari 2020

DINO ONTSNAPT!!

Het is gebeurd!!
De dino is uit het ei gekomen!!
Alleen weten we niet waar hij is...? Dit (zie foto 1) zagen we vrijdagochtend 
Maar geen dino te bespeuren!!
Ohnee, wat nu...? 
Wij waarschuwden alvast Ruth van de bibliotheek, maar die zei gelukkig dat haar deur dicht was, dus dat de dino er niet binnen kon zijn gegaan. Gelukkig! MAAR... we zagen onderweg dat de deur van de bakker een automatische deur was.. Ohjee, daar kon de dino zijn binnen gegaan!
We zijn dan maar de bakker gaan waarschuwen en die was erg onder de indruk! Hij wist helemaal niet wat zeggen ;-) Wat als de dino al zijn taartjes op eet, dacht hij toen?
We hebben hem alvast gerustgesteld dat het een planteneter is en geen taartjes-eter! 
Daarna waren de kindjes ook wel wat ongerust dat er zo een dino los loopt in Egem en dat de mensen dit helemaal niet weten. Enkele kleuters van mijn klas stelden voor om "briefjes te maken om aan de ramen te hangen" om de mensen te waarschuwen!! 

Eens terug op school ontdekten ze ook letters in een kist die bij het gebroken ei stond (meer uitleg in volgende post) Ze zeiden dat dit wel moesten letters zijn van de naam van de dino, dus namen we die mee in de klas om het uit te zoeken. Echter was het wat moeilijk omdat er ZOveel verschillende zijn. Dino-expert Leon (2K) kwam ons dus een beetje helpen. 
Samen konden ze met de letters "Brachiosaurus" maken!! Joepiedepoepie, nu weten we welke dino er uit het ei gekomen is! 
Helpen jullie mee zoeken aub?!